إجمالي مرات مشاهدة الصفحة

الثلاثاء، 2 أغسطس 2011

اوعي ترمي بواقي العيش تعالي شوفي هنعمل بيها ايه ؟



في ظل الازمة الاقتصادية التي يعيشها الجميع لازم نخترع ونوفر علي قد ما نقدر اليوم هنقدم مجموعة اقراحات لربة البيت علشان تستعملها بالباقي من العيش سواء الفينو او البلدي 
اولا : العيش الفينو
1 - باقي العيش الفينو السليم بس نشف شوية نقطعه مكعبات ونضع علي وجهه جبنة اي نوع وقليل جدا من البيض ويدخل الفرن حتي يحمر وجهه ودي ينفع قوي فطار خفيف لاولادك وجوزك مع اللبن او الشاي الصبح او عشا خفيف 
2 - باقي العيش الفينو المكسر نتركه ينشف او نضعه دقائق في الفرن ومن ثم نقوم بطحنه مع القليل من الملح والتوابل ويصبح بذلك عندك بقسماط احسن كثير من الذي تقومي بشرائه ودي ينفع في تتبيل الفراخ البانية والبفتيك 
3 - بواقي العيش الفنيو من الممكن ايضا اضافته بعد طحنه الي البيض الاومليت والي العجة والي عمل الكفتة
ثانيا : العيش البلدي
1 -  اي عيش بلدي يبقي عندك لا ترميه لان استعماله كثير اولا نشفيه في الفرن وشيليه في مكان نظيف وكده عندك عيش جاهز لعمل الفتة في اي وقت سواء فته اللحم او العدس 
2 - باقي العيش يحمص ويطحن ويضاف الي البقسماط والي الردة التي تستعمل عند شوي السمك والي اي شئ نعملة بدقيق اسمر
3 - باقي العيش الي بقي له يومين ثلاثة ومحدش عايز يأكله قومي بفصل وجه الرغيف عن ظهره وخذي الظهر وضعي عليه جبنة وطماطم وفلفل وبصل ومعلقة صلصة وقليل من البيض وبذلك عملتي بيتزا سريعة للفطار او العشاء



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق