المقادير
الطريقة
نصف كيلو كبده فراخ ٢ كوب ارز مصري ١ جزر زبيب منقوع لمدة 10 دقائق بصلة ملعقة كبيرة صنوبر محمص ملعقة كبيرة سمنة ملعقة كبيرة زيت فلفل أسود ملعقة قرفة ناعمة ملح |
تسلق الكبدة مع البصلة في ماء حتى النضج ثم يغسل الارز ويصفي تقطع الكبدة وتقلي في السمن ويضاف لهات الزبيب والفلفل والملح والمكسرات والتوابل ثم يحمر الارز في السمن حتي يصبح لونه غامق ثم يقلب وعندما يغلي تضاف الكبدة ونضع معلقة منها جانبا ثم يقلب مرة واحدة وبعد ان يتشرب تهدئ النار الي النضج ثم يزين بباقي الكبدة والصنوبر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق